maandag 31 augustus 2015

Liftchallenge #90

Bij Liftchallenge staat er weer een nieuwe kaart klaar om te liften. Ze zijn weer terug van vakantie. Op mijn blog was het ook wat langer stil, niet in verband met vakantie maar vanwege mijn eerste stageweken heb ik niet veel tijd gehad om te knutselen.

Maar toen ik de lift zag, wilde ik daar heel graag aan mee doen. Het gaat om een kaart in een ander model dan standaard, zonder laagjes en er moet wat stempelwerk opzitten. Ik heb wel even zitten denken welke vorm ik zou maken. Eerst dacht ik nog aan een feesthoedje, maar ik heb nog een trouwkaart nodig dus het werd een hart. Alles is met de hand geknipt want ik heb hier helaas geen snijmal van. Het stempelwerk heb ik heel zacht gelaten. Eerst is het afgestempeld en daarna op de kaart gestempeld (behalve de tekst). Het was weer leuk om mee te doen!






De liftkaart.

vrijdag 21 augustus 2015

FMS #200

Bij Freshly Made Sketches is het alweer tijd voor nummer #200. Met de bovenste kaart doe ik hier graag aan mee. De achtergrond is met roze inkt en de blending tool mooi vervaagd van hard roze naar zacht roze. Dat heb ik ook gedaan met een blauwgroene inkt. Zowel uit het roze als het uit het blauwgroene papier drie keer het woord 'happy' gestanst en vervolgens passen de woorden precies in elkaar. De blauwgroene woorden heb ik juist van licht naar donker op (of eigenlijk in) het roze geplakt om meer contrast te krijgen. 








Met de resten van bovenstaande kaart is het mogelijk om precies dezelfde kaart te maken maar dan zijn de kleuren omgedraaid. Deze kaart voldoet niet helemaal aan de schets, dus ik doe alleen mee met de bovenste.




donderdag 20 augustus 2015

Hoera een meisje

Dit kaartje heb ik gemaakt voor een geboorte van een meisje. De inspiratie haalde ik bij Gerdine vandaan. Ze maakte mooie bloemenkransen en ik heb mijn eigen versie gemaakt met een bloemenpons van de Hema. Het was zeer therapeutisch om al de bloemetjes met een pincet op te pakken en vervolgens op te plakken ;). De tekst had ik graag met mijn nieuwe alfabetstempel van Lawn Fawn willen stempelen maar helaas zwerft die ergens door Nederland, want het pakketje is zoek geraakt. En het was nog wel een cadeautje. Erg jammer! Hebben jullie daar ervaring mee?




 

zaterdag 15 augustus 2015

FMS #199

Nog een kaartje om te laten zien vandaag. Hiermee doe ik graag mee met de huidige schets van Freshly Made Sketches. Ook voor dit kaartje heb ik weer een paar nieuwe spulletjes gebruikt. De achtergrondstempel bijvoorbeeld, dat wordt denk ik wel een favoriet. De bloemenstempels zijn van Maya Road en wat nieuwe kleuren Distress Inkt. Omdat ik foam-stempels heb gebruikt zijn de kleuren wat feller. Nog een strookje designpapier en de kaart voldoet aan de schets.




 

Hoera voor Kaleb

Dit kaartje heb ik, naar aanleiding van het geboortekaartje, gemaakt voor de geboorte van Kaleb. Met witte inkt heb ik op het kraft gestempeld met mijn nieuwe stempeltjes van Marianne Design. Verder heb ik het vrij simpel gehouden met een label met de naam erop. Het label heb ik gemaakt met een sjabloon van de Hema.




 

maandag 10 augustus 2015

Happy day

Vandaag is onze laatste vakantieweek aangebroken. Een week waar we nog van gaan genieten! Ik merk wel dat ik een beetje in de vakantiemodus zit want het kaartje wat ik jullie nu laat zien heb ik al eventjes geleden gemaakt. :) Het was voor de verjaardag van mijn zwager. 

Voor deze kaart heb ik eindelijk gebruik gemaakt van een stencil die ik heb gewonnen. Eerder had ik al een poging ondernomen maar die was mislukt. Bij Kristina zag ik een kaart waarvan ik de techniek kon gebruiken voor deze kaart. Het woord 'happy' is een paar keer uitgesneden en op elkaar geplakt om wat diepte te geven. Het geheel is op een zwarte kaart geplakt. Een leuke kaart om te maken!




 

dinsdag 4 augustus 2015

65 - vogeltjes

Afgelopen zaterdag is mijn vader 65 jaar geworden. Het was een aardig feest met veel familie, lekkers en gezelligheid. Leuk om veel mensen te spreken. Het weer was goed dus we konden lekker in de tuin zitten. Voor zijn verjaardag heb ik een kaart gemaakt met aquarel, omdat hij misschien nog wel eens wil gaan verven. En dan bedoel ik iets anders dan kozijnen :). 
Als aardigheidje heb ik er een slinger van vogeltjes bijgegeven. Deze heb ik uit de Daphne's Diary. Alle vormpjes zijn uitgeknipt, gaatjes erin en aan een touwtje gehangen.